luni, 12 aprilie 2010

Concursul de Poezie ”Versul”, Ediția a II-a


Iată că începe a doua ediție a Concursului de Poezie „Versul” găzduit de www.versul.ro. Cu siguranță ideea de „concurs literar” sau „concurs de poezie” a avut, de la prima ediție, atît susținători cît și oponenți. Poezia și literatura în general nu pot fi cuantificate sau evaluate cu ușurință. Fiecare text are unicitatea și valoarea lui care cu foarte mare greutate poate fi comparată. Sîntem conștienți de pericolul și riscul unei astfel de competiții. Și nu vrem să trivializăm actul creator. Vrem însă să privim acest concurs ca pe un loc și un timp în care fiecare din noi este nevoit să se autodepășească. Fie ca textul cel mai bun să cîștige.

Regulamentul de desfășurare a concursului este următorul:

1. PARTICIPARE:
Concursul este deschis oricărui membru Versul înscris pînă la data de 06 Noiembrie 2010 ora 23:59 – ora României, indiferent de categoria la care este încadrat și indiferent de numărul textelor postate pe Versul.
2. TEXTELE:
Fiecare participant va putea înscrie pînă la DOUĂ poezii în limba română, pe ORICE TEMĂ, nepublicate anterior pe niciun fel de suport (electronic sau tipărit) și care îi aparțin în întregime. Textele nu vor avea subtitlu și nu vor fi permise decît caracterele latine normale. Nu este permisă folosirea italicelor sau a caracterelor bold și niciun fel de configurare sau modificare HTML. Textul poeziei va fi scris cu diacritice respectînd normele ortografice ale limbii române. Nu se admit texte cu conținut vulgar, rasist, atac la persoană sau instigare la violență. Din acest motiv, oricare din membrii juriului are dreptul să descalifice textul (textele) respectiv(e). Orice abatere de la aceste condiții va duce la excluderea textului respectiv din concurs. Juriul concursului poate exclude din concurs orice text despre care consideră că sugerează într-un fel sau altul identitatea autorului. ATENŢIE: Textele odată introduse nu vor mai putea fi editate, șterse sau înlocuite.
3. INTRODUCEREA TEXTELOR:
Textele vor fi introduse on-line pe Versul și vor fi încadrate la secțiunea Concurs Literar Versul, sub secțiunea Ediția a II-a. Perioada de trimitere a textelor va fi între 27 Mai 2010 ora 00:00 ora României și 27 Noiembrie 2010 ora 23:59 ora României. În toată această perioadă textele vor fi vizibile pe Versul fără însă a se cunoaște autorul lor. În scopul evitării oricărei posibilități de identificare a autorului pe perioada concursului se va întrerupe listarea membrilor Versul care sînt online la un moment dat.

4. JURIZAREA:
Jurizarea textelor va avea loc între zilele de 28 și 30 Noiembrie 2010. Juriul va nota ambele texte ale unui autor și se va face o medie pentru fiecare text. Deoarece fiecare participant poate introduce în concurs două texte se va lua în considerare numai textul care va obține cea mai mare medie dintre cele două texte introduse. Așadar un concurent poate câștiga doar unul dintre premiile I, II, sau III ale juriului (A), dar poate cumula mai multe premii (de ex. A+B+D, vezi secțiunea PREMII).

5. JURIUL:
Componența juriului:
Stefan Ion Ghilimescu, Floare Petrov, Ionut Caragea, Liviu-Dorin Clement, Carmen Veronica Steiciuc, Dan Florin Prodan, Dan Iordache, Medeea Iancu, Vancea Echim, Dinu Vacarasu şi Gheorghe Cîrstian.
6. ALTE NOTĂRI:
- Pe data de 1 noiembrie va fi oferită fiecărui membru Versul posibilitatea de a vota acordarea Premiului de popularitate pentru poezia preferată. Modalitatea de votare va fi anunțată la momentul respectiv printr-un comentariu la acest text.
- Totodată orice membru Versul va putea juca la Bursa de pariuri, votînd textele despre care crede că vor cîștiga Premiile I, IIși III ale Juriului (A). Pariurile se vor introduce secret numai pe data de 28 noiembrie 2010. Modalitatea de introducere a pariurilor va fi anunțată la momentul respectiv printr-un comentariu la acest text. Nu vor putea participa membrii Juriului. Cîștigarea pariului va fi în felul următor:
- identificarea corectă a textelor care vor cîștiga premiul I, II și III
- în cazul în care nimeni nu reușește identificarea de mai sus se va lua în considerare identificarea corectă a textelor care vor cîștiga premiile I și II
- în cazul în care nimeni nu reușește nici una din identificările de mai sus se va lua în considerare identificarea corectă a textelor care vor cîștiga premiile II și III
- în cazul a doi sau mai mulți cîștigători se va considera învingător cel care la data respectivă are cele mai multe comentarii vizibile introduse pe Versul.

7. PREMII:
A. Premiile juriului:
Locul I: Titlul "Versul Prier 2010"
+ premiu virtual la profilul de utilizator
+ nominalizare „din oficiu” pentru titlul „Maestru Versul 2010” (titlu care se va acorda în decursul acestui an dintre mai mulți nominalizați)
+ 150 lei din partea Consiliului editorial Versul (câștigătorul va trebui să comunice un nume și o adresă valide)
Locul II: Premiu virtual „Versul Prier II 2010” (la profilul de utilizator)
Locul III: Premiu virtual „Versul Prier III 2010” (la profilul de utilizator)
8. ALTE PREMII:
Premiu cenaclu literar, revista. In curs de actualizare.

9. OBSERVAŢII:
Mențiune: Oricare dintre juriile de mai sus își rezervă dreptul de a nu acorda un anumit premiu, dacă crede de cuviință acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu